Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy smalec

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

błona 1,20 kg
cebula 3 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
majeranek 1 łyzeczka
pieprz 0,5 łyżeczki
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: domowy smalec

1,20 kg błony stopic , wyjąć skwarki cebulę pokroic w kostkę , dodawać stopniowo do smalcu , smażyć na złoty kolor , następnie dodać szczyptę pieprzu , łyzeczkę kucharka, łyzeczkę majeranku, dodać skwarki . Zagotować , odstawić i precisnąć 3 ząbki czosnku , dodać i wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 23.06.2011 22:44
taki smalec to dopiero marzenie :)
DagmaraKwiatuszkowa 26.01.2011 23:26
uwielbiam ze swojskim chlebkiem
magical66 07.01.2011 20:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak