Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimny krem jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 150 gram
sok z cytryny 1/2 szt
smietana kremowa 200 ml
Goździki całe Prymat 1 szt
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
jabłka 600 Golden

Przepis i sposób przygotowania na: Zimny krem jabłkowy

Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Połowę jablek pokroić w plastry a drugą połowę w kostki. Włożyć do osobnych miseczek, posypać 1 łyżką cukru i polać sokiem z cytryny - żeby nie ściemniały. Plasterki jabłek zmiksować razem z goździkiem, cynamonem i resztą cukru na jednolita masę. Przecier podzielić na dwie części. Jedną przełożyć do miski zmieszać z ubitą na sztywno śmietaną i kostkami jabłek. Masę bez bitej śmietany rozłożyć do 4 pucharków i włożyć na 10 minut do lodówki. Wyjąć wlać drugą część masy z bitą śmietaną - udekorować jabłkami i bitą śmietaną, schłodzić i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak