Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
cukier 10 łyżek
mąka 15 dag
cukier waniliowy 2 łyżki
masło 10 dag
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
budyń śmietankowy 1 łyżka
cukie rpuder 4 łyżki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
twaróg 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z serem

Masło utrzeć z 2 żółtkami, cukrem pudrem, łyżką cukry waniliowego na puszysty krem. Dodać zmielony ser, bakalie, budyń i wymieszać. Ubić sztywno pianę z 2 jajek, połączyć z masą serową.
Białka z pozostałych jajek ubić na sztywną pianę dodając cukier i pozostały cukier waniliowy, następnie dodawać po jednym żółtku ciągle ubijając. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Na ciasto delikatnie układać łyżeczką masę serową. Piec około 45 minut w 160 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 18.07.2012 10:28
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak