Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Listki czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście laurowe duże 12 szt
miękka czekolada 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Listki czekoladowe

Liście laurowe delikatnie opłukać i ostrożnie osuszyć - uważać, żeby nie uszkodzić. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę i posmarować nią wierzch liści laurowych. Wstawić do lodówki do stwardnienia. Wyjąć z lodówki i delikatnie oderwać liście laurowe od czekolady - przechowywać w chłodnym miejscu.
Można podawac do kawy bądź dekorowac różne desery.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak