Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik kakaowy z lukrem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miodu płynnego 500 g
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
mąki pszennej 500 g
jajko 4 szt
masła 20 dag
kakao 3 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik kakaowy z lukrem

Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników.
Żółtka oddzielić od białek.
Zmiksować masło na puszystą masę. dodać miód, żółtka, kakao, miksować dodając mąkę. białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i wymieszać.
Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką formy.
Piec 50 minut w 180 stopniach C.
Ostudzony piernik posmarować warstwą lukru i zostawić do zastygnięcia.
Na lukier ucierać białka z cukrem pudrem oraz sokiem z cytryny, aż powstanie jednolita masa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 11.12.2011 20:34
bardzo smaczny
ewelinapac 04.12.2011 15:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak