Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z oliwą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
śmietana 1 szklanka
cukier puder 1 szklanka
miód sztuczny 60 dag
jaja 4 szt
oliwa 2/3 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
cynamon 1/2 łyżeczki
goździki mielone 1/4 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z oliwą

Sodę rozpuścić w śmietanie. Żóltka utrzeć z cukrem, dodając stopniowo oliwę. Następnie wlać stopiony, ostudzony miód. Mąkę wymieszać z przyprawami. Do miodu dodawać stopniowo mąkę na przemian ze śmietaną, ciągle mieszając. Na końcu dodać sztywno ubita pianę z białek, wymieszać. Włożyć do przygotowanej formy, piec ok 1h w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.11.2013 18:21
Zapowiada się fajnie.
Iwusia 14.05.2013 23:16
ciekawy przepis
olkaaa 04.05.2012 07:33
muszę spróbować
Seba 23.02.2012 08:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak