Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z warzyw pieczonych

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
papryka zielona 3 szt
papryka żółta 3 szt
ocet winny 4 łyżki
oliwa 3/4 szkl
feta 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z warzyw pieczonych

Papryke upieć w piekarniku, aż skórka stanie sie brązowa,następnie obrać i usunąc nasienie , pokroić w ćwiartki.Ocet połączyć z oliwą i tymiankiem ,dokładnie wymieszać i pogrzać na patelni,dodać plastry cukini i dusić jeszcze przez 10 min.Ćwiartki papyki połóżyć na talerzu, na niej położc cukinię .Schłodzić i obłożyć plasterkami fety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 06.01.2012 15:01
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak