Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
cukier 8 dag
mleko 1/2 szkl
masło 4 łyżki
drożdże 2 dag
jaja 1 szt
żółtko jajek 2 szt
cukier waniliowy 1 łyżeczka
masa makowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: makowiec

Drożdże rozpuścić w mleku. Masło utrzeć z cukrem, następnie dodawać jajko i żółtka oraz drożdże. Wsypać mąkę i cukier waniliowy. Wyrobić ciasto, przykryć ścierką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować je, posmarować masą makową i zrolować. Roladę ułożyć na natłuszczonej blaszce i piec około godziny w temperaturze 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 29.09.2011 20:50
wygląda smakowicie
Roman5 12.01.2011 08:12
slodkosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak