Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skrzydełka duszone na czerwono

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka po 2 na osobę
wino czerwone wytrawne 1/3 szkl
cukier 1 łyzka
sos sojowy pikantny 4 łyżki
sól do smaku
imbir świeży 1 dag

Przepis i sposób przygotowania na: skrzydełka duszone na czerwono

Na patelni rozgrzać olej i zrumienić skrzydełka z każdej strony.
Do podsmażonych skrzydełek wlej wino, dodaj cukier i sól zalej 1/2 litra przegotowanej wody, zagotuj.
Imbir drobno posiekaj, może też byc imbir w proszku, dodaj do skrzydełek razem z sosem sojowym, gotuj na bardzo małym ogniu około 35 minut, aż płyn prawie całkowicie wyparuje i stanie się gęsty i kleisty.
Skrzydełka przełożyć na półmisek i podawać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak