Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miodownik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 70 dag
cukier 30 dag
masło 42 dag
jaja 2 szt
miód 4 łyżki
śmietankowy krem do ciast 1 szt
orzechy włoskie 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: miodownik

Mąkę, 20 dag cukru, 30 dag masła, jajka i 1 łyżkę miodu oraz sodę oczyszczoną zmieszać i wyrobić ciasto, podzielić je na 3 części, rozwałkować i wyłożyć na 3 blaszki, piec około 12 minut w temperaturze 200 stopni. 12 dag masła rozpuścić, dodać 10 dag cukru, 3 łyżki miodu i orzechy, podsmażyć na złoty kolor. Upieczone ciasta przełożyć kremem przygotowanym według przepisu na opakowaniu, na wierzchu ostatniej części położyć masę orzechową i schłodzić ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 12.01.2011 08:12
smaczne
MAŁGORZATA108 07.01.2011 18:26
Apetyczny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak