Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet mięsny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
cielęcina 20 dag
wołowina 10 dag
drób 15 dag
pęczek włoszczyzny 1 szt
jałowiec
cebula 4 szt
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet mięsny

mięso oraz włoszczyznę, oprócz pora, umyć i pokroić w kostkę, dodać obraną i posiekaną cebulę, suszone grzyby, liść laurowy, pieprz, jałowiec i ziele angielskie. Zalać wszystko wodą i gotować dopóki mięso się nie rozpadnie a woda wyparuje, następnie schłodzić (najlepiej przez cały dzień). Masę dwa razy zmielić, dodać jajka, imbir, gałkę muszkatołową i sól. Wlożyć do natłuszczonej formy i piec około godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 28.11.2011 20:39
rewelacja
Roman5 11.01.2011 18:04
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak