Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 5 dag
mąka 0,5 szklanki
mleko 2 szklanki
jaja 4 szt
pieczarki 0,5 kg
margaryna 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada grzybowa

Margarynę rozpuścić w rondlu, dodać pokrojone w plasterki pieczarki,smażyć do odparowania. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masło roztopić dodać sól i mąkę, mieszając wlać mleko i gotować kilka minut, ostudzić. Gdy trochę przestygnie dodać żółtka i pianę z białek, wymieszać. Ciasto rozsmarować na przygotowanej blaszce i piec w temp 170 stopni około pół godziny. Następnie ściągnąć ciasto z blachy, położyć na papierze posypanym tartą bułką, rozłożyć na cieście farsz grzybowy i ciasno zwinąć w rulon. Roladę podawać gorącą z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 27.09.2011 21:06
świetny przepis
Rybciia 15.05.2011 12:15
świetne
Kate131 15.01.2011 08:30
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak