Strudel gruszkowy

Strudel gruszkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • białka

    4 sztuki
  • masło roślinne

    5 dag
  • cukier

    5 dag
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • gruszki

    25 słodkie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie produkty ogrzać do jednakowej temperatury. Mąkę zagnieść z białkami i odrobiną wody na jednolite ciasto. Ciasto delikatnie rozwałkować i posmarować roztopionym masłem. Gruszki umyć, obrać, posypać cukrem i cukrem waniliowym wymieszanym ze szczyptą cynamonu. Owoce ułożyć na rozłożonym cieście i zawinąć je tak, jak roladę. Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu zrumienienia się ciasta. Trwa to około 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

10.07.2012 21:07
bardzo smaczny

Ania67

06.07.2012 22:48
kuszący

Allice

28.12.2011 20:35
ciekawy pomysł :)

Krzysztof42

11.12.2011 20:33
może być

pioge7

22.03.2011 15:11
pyszne

Paweł29

28.08.2010 08:15
Mniaam

Iwusia

21.06.2010 21:46
Pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat