Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z grzybami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
jaja 2 szt
mąka 1 szklanki
grzyby suszone 10 dag
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z grzybami

Z mąki, wody, mleka, jajka i szczypty soli zrobić ciasto. Piec cienkie naleśniki.
Grzyby suszone namoczyć na 2 h, następnie ugotować do miękkości. Na oliwie zeszklić posiekaną cebulkę, włożyć posiekane grzybki. Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać do cebuli, smażyć do momentu odparowania wody. Dodać 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz do smaku. Nakładać farsz na naleśniki, zakładać boki i zwijać. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 20.02.2013 18:15
super
Angelika10 14.05.2012 00:06
smaczne
Moni 22.03.2012 15:45
apetycznie wyglądają
edyta44 09.03.2012 09:52
pycha
Iwona51
Iwona51 09.10.2011 21:44
uwielbiam takie żarełko
ElizaT 24.01.2011 13:48
uwielbiamy je robić i jeść
Margo1 08.01.2011 09:48
lubię krokieciki takie
Monika193
Monika193 07.01.2011 19:18
bardzo lubię takie krokiety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak