Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT KOKOSOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 3/4 szklanki
mąka 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
mleko 1 szklanka
budyń waniliowy 1 torebka na 1/2 l mleka
cukier puder 1 szklanka
wiórki kokosowe 100 gram
wiśnie

Przepis i sposób przygotowania na: TORT KOKOSOWY

Oddzielić żółtka i białka.Żółtka dobrze ubić z połową cukru.Białka zaś dodając powoli resztę cukru.Połączyć obie masy ciągle ubijając.Powoli dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wlać ciasto do tortownicy i upiec.Wystudzony biszkopt przekroić na trzy części.Budyń ugotować ze szklanką mleka(powinien być dosyć gęsty)i wystudzić.Utrzeć masło z cukrem pudrem i powoli dodawać budyń.Na koniec dodać połowę wiórków kokosowych.Krem podzielić na 3 części-dwoma przełożyć plastry biszkoptu,a trzecią posmarować tort.Obsypać go dokładnie resztą wiórków kokosowych i udekorować np. wiśniami z konfitury.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 21.08.2011 23:53
mój ulubiony
dorotka0000025 21.08.2011 23:19
super
MAR3STA 16.04.2011 00:17
uwielbiam z kokosem
Izabela28 03.04.2011 12:28
fajny tort:)
basia70 17.02.2011 12:29
super
iwona332 17.01.2011 00:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak