Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki tempura

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 szklanki
mąka 2,3/4 szklanki
mączka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
jaja 2 roztrzepane
olej 4 szklanki
krewetki oczyszczone 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki tempura

Mieszamy 3/4 szklanki mąki, proszek do pieczenia, mączkę ziemniaczaną, sól, jajka i 2 łyżki oleju tworząc rzadkie ciasto. Pozostały olej rozgrzewamy do temperatury 190stopni. Zanurzamy krewetki w pozostałej mące, a następnie w cieście. Podsmażamy na oleju przez 2,5 minuty. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak