Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Super szybki tort

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 25 dag
żółtko jajek 5 szt
cukier puder 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opak
galaretka pomarańczowa 1 opak
Biszkopty 2 paczki
galaretka cytrynowa 1 szt.
jabłka 1 niezbyt soczyste

Przepis i sposób przygotowania na: Super szybki tort

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Masło, żółtka i cukry utrzeć na jednolitą masę, połączyć z jabłkami, wymieszać.
Galaretkę rozpuścić w ćwierć szklanki wrzącej wody, po ostudzeniu dodać do masy jabłkowej, wymieszać.
Dno formy wyłożyć herbatnikami, na herbatniki wyłożyć masę jabłeczną, rozsypać rodzynki - wstawić do lodówki na 3 - 5 godzin.
Schłodzone ciasto polać tężejącą pomarańczowa galaretką przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 10.12.2011 16:19
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak