Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na bekonie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
małe ziemniaki 800 g.
olej
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
szczypiorek
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na bekonie

Ziemniaki gotujemy na pół twardo w mundurkach , po ugotowaniu kroimy na ćwiartki . Rozgrzewamy patelnię wlewamy olej i zarumienić na patelni ziemniaki , możemy posypać ziemniaki przyprawą do ziemniaków, pod koniec posypujemy ziemniaki ziołami i mielonym pieprzem. Wyjmujemy druga patelnię i podsmażamy na niej ząbki czosnku , potem je zdjąć na talerzyk jak pozostał nam olej po czosnku to podsmażamy bekon, bekon ten posypujemy jedną i druga papryką . Na te plasterki bekonu wbijamy jajka . Plasterków bekonu nie kroimy maja być po prostu plasterki. Posypujemy solą i pieprzem Smażymy aż białka się zetną . Posypujemy szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 12.02.2011 10:38
ważne, że smaczne :) he he
RenataZ-et 08.01.2011 11:11
Super! Kaloryczne ale co tam.. :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak