Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszczyk wigilijny

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 kg
wywar z suszonych grzybów 1/2 litra
ziele angielskie 1 łyżeczka
Kucharek 1 łyzka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
przyprawa w płynie 1 łyzka
barszcz czerwony 1/2 koncentrat
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: barszczyk wigilijny

Buraki czerwone obrać i pokroić w kawałki. Przełożyć do dużego garnka i zalać wodą. Dodać przyprawy i zagotować, ale na krótko. Zmniejszyć gaz i dodać wywar z grzybów-który został mi z grzybów moczonych na uszka. Dodać koncentrat buraczany i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 20.10.2013 12:38
rewelacyjny
mamusia1 12.08.2013 22:38
mój barszczyk
mamusia1 18.06.2013 17:35
rewelacyjny!!!!
Beata73 10.05.2012 14:48
pyszny
Beata73 10.05.2012 14:48
pyszny
olkaaa 30.10.2011 12:51
uwielbiam
Grażyna13 21.10.2011 22:40
Klasyka !
Mysiunia 29.09.2011 09:24
bardzo dobry:)
kuklik 11.01.2011 12:32
tak jeszcze nie gotowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak