Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ W PIWIE

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg.
ziemniaki 1 kg.
marchew 1
mąka 3 łyżki
seler 1/3
masło 2 dag.
olej 5 łyżek
piwo 1 szkl.
śmietana 250 ml.
musztarda 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ W PIWIE

Mięso natrzeć przyprawami, oprószyć w mące, owinąć nicią. Cebulę, marchew, seler obrać i pokroić. Warzywa poddusić na oleju. Włożyć mięso i podlać je piwem. Przełożyć do piekarnika i piec ok. 1,5 h. w temp. 180 stopni C. Mięso co jakiś czas podlewać powstającym bulionem. Ziemniaki obrać, pokroić w talarki, posolić, ułożyć w posmarowaną olejem brytfankę. Piec w piekarniku. Upieczone mięso pokroić w plastry, podawać z zarumienionymi ziemniakami, polać potrawę śmietaną wcześniej wymieszaną z musztardą. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 12.02.2013 10:38
super
Monika193
Monika193 01.04.2011 08:53
super przepis
Wafelek2601 25.02.2011 00:03
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak