Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cappuccino

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
woda 6 łyżek
mąka tortowa 3|4 szklanki
mąka ziemniaczna 3|4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki płaskie
mleko 200 ml
bita śmietana 1 torebka
galaretka 1 szt.
cappuccino 1\2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cappuccino

Z podanych skladnikow pieczemy biszkopta . Zimny biszkopt przekrawamy . Galaretke rozpuszcamy w 1 szklance bardzo goracej wody i schladzamy . Gdy galaretka zacznie tezec , ubijamy sniezke wedlug przepisu na opakowaniu . Gdy mamy ubita smietane , powolutku dodajemy do smietany tezejaca galaretke i caly czas miksujemy . Gotowa masa przekladamy placek , polewamy polewa .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 10.12.2011 16:18
mniam
SyMiki 22.02.2011 16:48
Muszę spróbować
Marta98 19.06.2010 18:18
Czy do galaretki dodać też kawę capucinno?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak