Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 60 dag
oliwa 80 ml
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
cebula 2 szt
sok z cytryny 1 szt
sól
cukier
koncentrat pomidorowy 5 dag
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

Filety opłukać i pokroić na mniejsze kawałki, posolić i skropić lekko sokiem z cytryny, następnie usmażyć z obu stron na oliwie. Warzywa umyć i obrać. Cebulę pokroić na plasterki, marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pokrojone warzywa usmażyć na oliwie, zalać 100 ml wody, dodać koncentratu i dusić przez 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i cukrem oraz sokiem z cytryny. W naczyniu umieścić rybę a potem warzywa, całość schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 27.12.2012 12:15
moja ulubiona:)
Roman5 09.01.2011 11:57
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak