Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAWIJAŃCE PIECZARKOWE

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg.
pieczarki 5 sztuk
cebula 1 sztuka
bulion 1/2 szkl.
oliwa 4 łyżki
sól
żółtko jajek
Bułka tarta klasyczna Prymat
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
śmietana 120 ml.
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ZAWIJAŃCE PIECZARKOWE

Pieczarki pokroić na drobno, cebulę obrać pokroić w kostkę, usmażyć razem z pieczarkami na oliwie. Zdjąć z ognia i do podduszonych warzyw dodać żółtko oraz bułkę tarta ok. 3 łyżki. Mięso pokroić na plastry, przyprawić solą i pieprzem. Na mięso układać farsz, zawijać roladki, spinać wykałaczkami. Roladki podsmażyć, dolewać co jakiś czas bulion. Na koniec dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną i przecierem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 27.12.2012 12:15
na pewno rewelacyjne:)
Joanna108
Joanna108 07.01.2012 09:13
smaczniutkie!!!
Joanna108
Joanna108 07.01.2012 09:13
smaczniutkie!!!
alaaa 07.01.2011 16:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak