Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone w panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka
jajko
sok z cytryny
marynata
oliwa 1\\2 szklani
ocet winny 2 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżeczki
ząbek czosnku 2
cebulka dymka 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone w panierce

Składniki marynaty mieszamy w miseczce , wkładamy udka i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie odsączone udka obtoczyć w jajku , bułce tartej a potem to już układamy w brytfance wysmarowanej masełkiem skrapiamy sokiem z cytryny i pieczemy do 20 minut. w temp. 200 st. Następnie musimy troszkę obniżyć temperaturę i jeszcze chwilkę piec. Możemy sprawdzać czy mięsko jest miękkie , jesli tak to możemy już wyjąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 17.01.2013 08:37
pyszne , też takie robię
Betka 27.12.2012 12:15
ooch na pewno genialne;)
ElizaT 12.02.2011 10:36
udka smakowicie smakują
angelika14 28.01.2011 16:32
udko udko udko
angelika14 28.01.2011 16:32
udko udko udko
RenataZ-et 11.01.2011 18:50
Na pewno pyszne i chrupiące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak