Żeberka na ostro

Żeberka na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • miód

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • imbir

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • wódka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zeberka pluczemy , osuszamy i kroimy na porcje z 1 zeberkiem . Obieramy czosnek , przeciskamy przez praske , laczymy z sosem sojowym , imbirem , miodem i maka ziemniaczana , sokiem z cytryny i wodka .oraz troszke soli . Mieszamy dokladnie i polowa sosu zalewamy zeberka . Odstawiamy na 1 godzine do lodowki a najlepiej na cala noc . Smazymy na patelni lub na grilu , smarujemy podczas smazenia pozostala marynata .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

03.09.2011 18:35
uwielbiam takie żeberka

novita23

26.05.2011 19:39
pyszne

zuzanna6

11.11.2010 08:18
dobre

monisia1977

20.08.2010 17:07
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat