Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki w marynacie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe buraczki 2 kg
ocet 1 szkl
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 10
Liść laurowy suszony Prymat 4
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
woda 1,5 l.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki w marynacie

Do nie wielkiego rondelka wlewamy wodę , dodajemy ziarna i liście , sól i cukier . Zagotować , zaraz po tym dolewamy ocet . Buraczki gotujemy do miękkości w skórce . kiedy już będą zimne obierz je ze skórki i całe wkładamy do słoika . Zalewamy gotowa zalewą . Do każdego słoika dodajmy przyprawy z marynaty . Pasteryzujmy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 11.03.2013 08:26
no niezłe muszą być te buraczki :)
babcia
babcia 13.01.2013 19:06
fajne
babcia
babcia 13.01.2013 19:06
fajne
pigila
pigila 30.01.2012 14:24
super
pigila
pigila 30.01.2012 14:24
super
RenataZ-et 11.01.2011 18:49
Lubię robić zaprawy na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak