Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z masą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z masą

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć je z cukrem do białość. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Z powstałej masy upiec biszkopt.
2 budyń waniliowy wraz z 4-6 łyżek cukieru rozpuszczamy w ½ szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko 2 szklanki gotujemy a następnie dodajemy do niego mleko z budyniem. Całość studzimy. Następnie ucieramy 1 kostkę masła z zimnym budyniem.
Biszkopt przekroić na pół i dowolnie nasączamy. Na pierwszy placek wykładamy połowę masy i przykrywamy drugim następnie nasączyć go i wykładamy pozostałą masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 06.10.2011 19:08
dobre
Ela20 21.05.2011 09:21
robię podobnie i wszystkim smakuje :)
amorzenek 09.01.2011 19:57
apetyczne
iwa643 08.01.2011 09:36
szybko i smacznie
ada12302 07.01.2011 22:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak