Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego 0,5 kg
zielonego groszku 20 dag
karczochy 4
cebule 4 średnie
pomidory 4
czosnku 3 ząbki
soli i pieprzu szczypta
pietruszki natke

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki

Pietruszkę, czosnek, karczochy i pomidory drobno pokroić. Wymieszać mięso, jajka i pietruszkę ze szczyptą soli i pieprzu. Uformować polpeciki. Czosnek lekkoozrumienić na pateli. Groszek i karczochy wymieszać i smażyć przez 5 min. Dodać pomidory. Zalać szklanką wody. Kiedy sos się zagęści, dodać pulpeciki i cebulę. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, należy stopniowo dodawać niewielkie ilości wody. Gotować na amłym ogniu przez 10 min. Podawać na gorąco.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 27.07.2011 13:51
mniam
ronald88 27.07.2011 13:51
mniam
gosia561 22.05.2011 12:11
super
Motorek 21.03.2011 00:23
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak