Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki mielone z korniszonami i żółtym serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jajko 1 szt.
bułka 1 szt.
ser żółty 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt.
ogórki konserwowe 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki mielone z korniszonami i żółtym serem

Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną w mleku bułkę (lub 2 łyżki bułki tartej), drobno pokrojoną cebulkę, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wyrobić.
Ogórki przekroić wzdłuż na pół, ser w paski.
Lepić kotleciki, do środka wkładać połowę korniszona i paseczek sera. Rozgrzać olej na patelni, klopsiki obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 26.09.2011 09:53
ciekawe
Małgorzata106 06.06.2011 21:26
pycha
Aniunia773 28.02.2011 17:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak