Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serce z parówki i jajka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 1 łyżka
pomidory do dekoracji
bazylia do dekoracji
wykałaczki 4 (małe)
parówki 2 szt.
jajko 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Serce z parówki i jajka

Każdą parówkę obieramy z osłonki, przecinamy wzdłuż, dokładnie w połowie, z jednej strony pozostawiając nie nacięty koniec (około 1,5-centymetrowy).
Ostrożnie i powoli wyginamy parówkę, tak aby otrzymać kształt serca. Końce spinamy wykałaczką.
Na patelni rozgrzewamy olej i delikatnie przenosimy na nią parówkowe kształty. W środek każdego wbijamy po jednym jajku, uważając, aby nie zniszczyć żółtka. Kiedy jajko ładnie się zetnie, a parówka zarumieni, obracamy całość na drugą stronę i jeszcze chwilę dosmażamy.

Podajemy z ulubioną surówką i ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 01.02.2013 10:46
piękne
Juleczka20 09.01.2013 22:02
sweetaśne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak