Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus z sosem waniliowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki 40 dkg
maliny świeże 30 dkg
sok wiśniowy 1/2 l
cukier 3/4 szkl.
mąka ziemniaczana 3 łyżki
wiśniówka 2 łyżki
biała czekolada 1/2 szt.
wiśnie bez pestek 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: mus z sosem waniliowym

owoce umyć i pirzebrać,porzeczki imaliny włożyć do rondla,wlać sok wiśniowy podgrzewać ok.5min.przetrzeć przez sito,zachowując sok,sok zagotować z cukrem,dodać posiekane wiśnie,mąkę wymieszać z 1/2 szkl.wody i masą owocową zagotować,przelać do szklanek i schłodzić w lodówce,udekorować wiórkami startej białej czekolady i wiśniami oraz sosem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 03.11.2013 16:08
super deser :-)
RenataZ-et 10.06.2012 13:46
świetny deser
Angelika10 17.05.2012 00:29
pyszny
Iwona51
Iwona51 16.04.2011 10:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak