Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące kuleczki Corn Flakes

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki kukurydziane 3/4 szklanki
masło 1 łyżeczka
baton 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące kuleczki Corn Flakes

Batonika pokruszyć do rondelka, rozpuścić z masłem. Pilnować, aby nie przypalić, cały czas mieszać. Następnie wsypać płatki kukurydziane. Wymieszać i zdjąć z ognia.

Lekko ostudzić, z ciepłej masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Układać kulki na papilotkach bądź jak u mnie, zawijać w sreberka.

Zostawić do schłodzenia w lodówce na min. pół godziny (jeśli wytrzymacie;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 19.10.2011 19:10
świetne i proste .zabieram do siebie
Hanna11 19.07.2011 21:47
smaczna ipomysłowa przekąska!
bami 18.07.2011 14:04
Niesamowity pomysł :O sama bym na to nie wpadła! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak