Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z sosem grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 400 g
cebula 1 szt.
pieczarki 200 g
bulion warzywny 0,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
natka pietruszki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z sosem grzybowym

Cebulę i Pieczarki pokroić w platerki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę oraz grzyby, oprószyć solą i smażyć na małym ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. W połowie smażenia wlać bulion. Dodać listek laurowy i ziele angielskie. Przykryć i dusić przez około 10 minut. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 2 łyżkach zimnej wody, następnie wymieszać ją z sosem pieczarkowy. Zagotować, doprawić solą oraz pieprzem i odstawić z ognia.
Łososia oprószyć solą. Ułożyć na patelni i obsmażać z każdej strony. Łosoś powinien być chrupiący z zewnątrz, w środku dość miękki. Ułożyć go na gorącym sosie grzybowym, posypać natką pietruszki. Podawać z kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak