Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiśniowy torcik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
margaryna 3/4 kost.
cukier puder 3/4 szkl.
cukier waniliowy
mąka 2 szkl.
kakao 1 łyżka
cukier 3/4 szkl.
masło 1 kost.
budyń waniliowy
wiśnie 30 dk
galaretka wiśniowa 1 szt.
Krem: 1i1/3 szkl.
mleko 1i1/3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: wiśniowy torcik

ciasto:utrzeć margarynę z cukrem i cukrem waniliowym,dodając po 1 żółtku,na koniec wsypać mąkę i pianę z ubitych białek,odłożyć 1/3 ciasta i wymieszać z kakao,na dno tortownicy wyłożyć jasne ciasto a na nim porobić kleksy z ciemnego ciasta,piec ok.40min.w temp.160st.z mleka,cukru i budyniu ugotować budyń,wystudzić,utrzeć dodając po łyżce masła i rozsmarować na wystudzonym cieście,przykryć umytymi i wydrylowanymi wiśniami i zalać tężejącą galaretką,wstawić do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.02.2014 06:46
zapowiada się przepysznie i słodko
Rogalik 28.09.2011 22:49
pycha
Wafelek2601 02.06.2011 08:08
świetny
irenka 14.05.2011 11:54
musi być pyszny
IKrakowianka 23.03.2011 19:40
Na pewno super smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak