Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka bogata

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 10
korniszonków 10
marchewki 4
jajko 3
buraczki 2
zielonego groszku 1 puszka
miękkiej fasoli 1 puszka
jabłko 1
majonez 1
soli i pieprzu szczypta
pieczarek 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka bogata

Warzywa oczyścić, obrać ze skórek, ugotować. Uwaga! Bauaki ugotować oddzielnie. Jajka ugotować na twardo. Po ostudzeniu przekroić na pół. Ugotowane warzywa ostudzić i pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić na małe kawałki. Korniszonki i jabłko zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wyłożyć w dość duże, głębokie naczynie i wymieszać, dodając szczyptę soli i pieprzu. Wstawić do lopdówki na kilka minut. Przed podaniem wyłożyć do salaterek i ozdobić majonezem.

Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 18.09.2010 13:09
super
borys 03.06.2010 11:56
Polecam
borys 03.06.2010 11:56
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak