Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka drożdżowa z otrębami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
drożdże 4 dag
cukier 1/2 łyzki
jajko 1 szt
mleko 1,5 szkl
sól do smaku
otręby pszenne 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka drożdżowa z otrębami

Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłe mleko, szklankę mąki, rozmieszać, położyć w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy rozczyn podwoi swoją objetość dodać jajko, otręby, sól i pozostałą mąkę, Dokładnie ciasto wyrobić. Przygotowane ciasto włożyć do formy, pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do temp 160 stopni. Piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.03.2013 11:32
świetna bułeczka
Seba 29.05.2012 10:14
smaczne
bietka 07.01.2011 13:14
Ciekawe, nigdy nie robiłam babki z otrębami:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak