Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki marynowane w winie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
cytryna
ocet winny 5 szklanek
cukier 1 szkl
miód 25 dag
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
cynamon Prymat
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki marynowane w winie

Gruszki obrać i wkładamy do miski z woda i sokiem cytrynowym . Ocet , wino , cukier , miód i po trochu każdej z przypraw umieszczamy w rondelku , zagotować . Po zagotowaniu wkładamy gruszki i na małym ogniu gotujemy je 30 minutek . Gdy już zauważymy że są miękkie to je wyjmijmy i od razu wkładajmy do słoja . Cukier rozpuszczamy w wodzie gotować aż wyparuje trochę wody i stanie się gęsty i wtedy zalewamy gruszki w słojach i szczelnie zamykamy .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.01.2012 08:46
pyszne
ElizaT 02.03.2011 10:35
to musi być dobre !
RenataZ-et 15.01.2011 12:47
Pyszne są takie gruszki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak