Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa kajmakowa-domowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
cukier 1 szklanka
masło 0,5 kostki
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: masa kajmakowa-domowa

Mleko wlac do plaskiego rondelka, wsypac oba cukry i caly czas mieszajac gotowac do chwili az wytworzy sie gest jasna masa. Rondelek z ugotowana masa mleczna zdjac. W misce utrzac maslo a gdy stanie sie puszyste dodawac (stale mieszajac)po lyzce schlodzonej masy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 31.03.2011 19:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak