Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w delikatnym occie.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 1 kg
ocet 1\\5 szkl
woda 1\\2 szklanki
cukier 1\\3 szklanki
Cynamon cały Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w delikatnym occie.

Najpierw obieramy gruszki, pozbawiamy się gniazd i kroimy na kawałeczki takie mniejsze i odstawiamy , do rondelka wlewamy wodę , dodajemy cukier , cynamon i gożdziki .Gdy się zagotuje to zmniejszamy ogień aby delikatnie się gotowało. Płyn powinien zakryć gruszki , gotujemy tak z 10 minut aby były miękkie.Następnie wyjąć gruszki wlewamy ocet i ponownie musimy zagotować .Gruszki wkładamy do słoikach i zalewamy gorącą marynatą . Słoiki odwracamy do góry dnem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.09.2011 17:43
Doskonałe do mięsa
Edyta38 15.05.2011 09:02
super
RenataZ-et 07.01.2011 14:33
Muszą super smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak