Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w orzechowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 12
mąka 15 dag
cząbr 1/4 łyżeczki
olej do smażenia
orzechy włoskie 20 dag
tymianek 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w orzechowej panierce

Odciąć w stawkach koncowki skrzydelek. Na glebokim talerzu wymieszac make z orzechami i przykrawami (sala i pieprzem tez). Umyte i starannie osuszone skrzydelka obtaczac w panierce, klasc na patelnie z mocno rozgrzanym olejem i smazyc na rumiano. Podawac natychmiast z pieczywem i pikantnym dipem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak