Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik domowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 1 kg
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier 35 dag
jaja 6 sztuk
bakalie 3-4 łyżki
śmietana 1 szklanka
mąka 2 szklanki
smalec 1 łyżka
masło 10 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
jaja 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik domowy

Ser skręcić i dodać budyń, żółtka i śmietanę. Ubić białka z cukrem. Wlać do masy serowej. Dodać bakalie, wymieszać.
Ciasto kruche: mąkę, smalec, masło, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i jajko zmieszać i zagnieść ciasto aby było sypkie. Wyłożyć na spód wysmarowanej formy, posypanej bułką tartą. Na wierzch wylać masę i piec około 40-45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 23.12.2011 09:00
polecam
Krzysztof42 09.12.2011 11:06
domowy jest najlepszy
Krzysztof42 09.12.2011 11:06
domowy jest najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak