Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony sos do jajek w koszulkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzeżucha 1 pęczek
zielona pietruszka 1 pęczek
majonez 2 łyżki
świeża śmietana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony sos do jajek w koszulkach

Pietruszkę i rzeżuchę umyć, odsączyć z wody i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecinąć.
Do miseczki wlać śmietanę i majonez - mieszać bez przerwy drewnianą łyżką - dodać czosnek i posiekaną rzeżuchę i natkę pietruszki. Zmiksować razem, część wylać na półmisek i ułożyć na nim zimne jaja w koszulkach a resztę sosu przełożyć do sosjerki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 19.05.2012 14:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak