Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 sztuka
cukier 20 dag
jaja 5 sztuk
mąka 25 dag
rodzynki 5 dag
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
orzechy włoskie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Margarynę utrzeć z 20 dag cukru, dodawać po jednym żółtku.W mące obłożyć rodzynki, orzechy i skórki oraz inne bakalie i wymieszać z margaryną Ubić pianę z białek i dodać troche cukru. Wlać do ciasta. Pół łyżeczki soby rozmieszać w łyżcze wody. Dodać do ciasta. Piec w temperaturze ok. 200 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 09.12.2011 11:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak