Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z szynką i szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mleko 50 ml
mąka 2 łyżki
cebula biała 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
szynka 3 plastry
sól szczypta
pieprz szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
masło 1 łyżka
szczypiorek garść

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z szynką i szczypiorkiem

Jajka wbić do garnuszka. Dodać mleko, mąkę, sól, pieprz, zioła, zmiksować do jednolitej masy.
Szczypiorek pokroić. Cebulę, czosnek posiekać; szynkę pokroić w kostkę, wszystko razem podsmażyć na masełku.
.

Zalać masą jajeczną, smażyć do ścięcia się jajek. Posypać szczypiorkeim.

Podawać z świeżą bułeczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak