Kaszak

Kaszak

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    45 dag
  • cukier

    15 dag
  • margaryna

    5 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • miód

    1 łyżka
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • mleko

    0,5 litra
  • margaryna

    20 g
  • kasza manna

    2,5 łyżki
  • bakalie

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, cukier, margarynę, jajka, miód i sodę zagnieść i podzielić na trzy części. Piec po jednym placku aż zbrązowieje. Masę przygotowujemy zagotowując mleko i kaszę manną zagotować, wystudzić, dodać cukier, dodać margarynę i wymieszać. Dodać dwa żółtka. Ucierać i przełożyć placki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

08.12.2011 19:10
nazwa zabawna

iwa643

27.06.2010 08:38
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat