Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z pieczarkami i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
pieczarki 25 dag
przecier pomidorowy 3 łyzeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
cebula biała 1 sztuka
czosnek ząbki 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
ser gouda 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z pieczarkami i serem

Cebulę i czosnek kroimy drobniutko.
Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę. Razem z cebulą i czosnkiem smażymy na maśle. Przyprawiamy solą i pieprzem.

Bagietki kroimy w porządane porcje (ja używam bułek do hot doga - kroję na pół). Smarujemy połówki przecierem pomidorowym, sypiemy ziołami.

Gdy pieczarki się usmażą, kładziemy porcję pieczarek na bagietkę, posypujemy grubo serem.

Wkłądamy bułki do piekarnika nastawionego na 180\' do momentu gdy ser się roztopi.

Polać ketchupem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak