Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone filety w panierce :)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby dowolna ilość (ja użyłam pangi)
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
sól do smaku
woda 1 szklanka
mąka 2 szklanki
jajko 2 jajka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone filety w panierce :)

Filety z ryby (najlepiej 1 kg)przyprawić przyprawą uniwersalną, solą, pieprzem i przyprawą do ryb. W międzyczasie przygotować ciasto: do miseczki wsypać mąkę, wlać wodę, wbić jajka i za pomocą trzepaczki wyrobić ciasto (o konsystencji ciasta naleśnikowego). W przygotowanym cieście obtaczać ryby. Smażyć je na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 21.09.2011 21:43
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak