Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 300 gram
serek topiony śmietankowy 4 sztuki
smietana 18% 4 łyżka
szynka 5 plasterków
olej 2 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
bulion 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem serowym

Makaron ugotować wg przepisu z opakowania – al dente. Bulion wlać do garnka, postawić na ogniu, dodać serki, rozgotować je. Zdjąć z ognia. Dodać 3-4 łyżki śmietany (jeżeli sos byłby za rzadki – można zagęścić odrobiną mąki z wodą) oraz 2 szczypty ziół prowansalskich. Szynkę pokroić w kwadraciki, podsmażyć na patelni. Dodać do gotowego sosu. Przełożyć odsączony makaron na patelnie, zalać sosem i chwilę podsmażyć. Udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szarrikka 07.01.2011 10:20
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak