Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 torebki
kukurydza w puszce 1 puszka
cebula 1
sos mexykański 5 łyżek
sól
pieprz
olej do smażenia
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z tuńczykiem

Ryż gotujemy na sypko. Pokrojoną cebulke podsmażamy na oleju. Jak sie zeszkli dodajemy odsączonego tuńczyka, sos pomidorowy i kukurydzę. Doprawiamy przyprawami. I tak oto sporządzonym sosem polewamy ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 21.06.2012 11:12
z sosem mexykańskim jeszcze nie próbowaliśmy... hmmm ciekawe :)
Małgorzata113 07.01.2011 09:34
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak