Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mięsem i sosem meksykańskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 gram
mleko 250 ml
woda gazowana 250 ml
olej 3 łyżki
jajko 3 sztuka
sól szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
mięso mielone 40 dag
cebula biała 1 sztuka
pieprz do smaku
sos meksykański 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mięsem i sosem meksykańskim

Naleśniki
. –
Do garnka wsypać mąkę, wbić jajka, dodać wodę i mleko, szczyptę soli, 3 łyżki oleju. Za pomocą miksera wymieszać na jednolitą masę. Odstawić na 20 minut aby mąką się rozkleiła.

W tym czasie – Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażyć na oleju, dodajemy mięso mielone. Za pomocą drewnianej łopatki w trakcie smażenia rozdrabniamy mięso. Osolić i opieprzyć do smaku, dodać zioła. Smażymy.
Ścieramy ser na dużych oczkach tarki.

Z naszego ciasta smażymy cienkie, duże naleśniki. Na gotowego naleśnika, kładziemy na środku farsz mięsny oraz trochę sera i nawijamy w kieszonkę (prawy i lewy bok do środka, od dołu do góry zrolować).

Kieszonki kładziemy na chwilę na patelni by serek w środku się roztopił.

Na talerzu układamy naleśniki, w ilości zależnej od naszego głodu i polewamy ciepłym sosem meksykańskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak